neděle 23. července 2017

Litvínov čaká v hokejovej Lige majstrov Viedeň, Sparta vyzve Zürich

Porazený finalista jarného play-off Třinec vyzve švédsky tím HV 71, Liberec sa stretne s Linköping a Vítkovice zmeria sily s fínskou Tappara Tampere.

Úvodná duely prvého kola sú na programe 22. septembra, odvety 6 . októbra.

Litvínov odohrá prvý zápas na ľade súpera, Sparta, Třinec, Liberec aj Vítkovice začnú pred svojimi divákmi.

Po žrebu, o ktorý sa postarali šéf súťaže Martin Baumann s fínskym rockovým spevákom a veľkým hokejovým fanúšikom Samu Haberom zo skupiny Sunrise Avenue, je tiež daná prípadná cesta jednotlivých mužstiev až do finále. To je naplánované na 9. februára.

Litvínov by pri postupe vyzval lepšieho z dvojice Frölunda - Ingolstadt, Spartu by čakal víťaz súboja medzi Karpatmi Oulu a Düsseld orfom.Ak uspeje Třinec, môže sa tešiť na Mannheim, alebo Espoo. Liberci by stál v ceste do štvrťfinále Davos alebo IFK Helsinki. Ostravana by znovu mierili na sever k duelu proti lepšiemu zo súboja Lulea - Färjestad.

Litvínovský sok Viedeň je finalistom vlaňajšieho ročníka EBEL Ligy. "Vôbec nič o nich neviem, ale súpera si určite naštudujeme. V EBEL lige patrí určite k tým lepším tímom. Nedostali sme žiadny švédsky celok, ktoré sú z môjho pohľadu v Lige majstrov najsilnejší.Bola by to atraktívne konfrontácie, ale ja som hlavne rád, že sme nedostali českého súpera, zvlášť takto na začiatku extraligy by sa to úplne nehodilo, "povedal Rulík.

Pred štartom základných skupín netajil, že Liga majstrov nemá prioritu pred extraligu a berie ju stále predovšetkým ako prípravu na tuzemskú súťaž. Litvínov napriek tomu ukázal, že aj naďalej po zisku prvého titulu v klubovej histórii túži víťaziť , a vyhral skupinu.

"Uvidíme, ako na tom budeme sa zranenými hráčmi, a zariadime sa aj podľa toho, ako vstúpime do extraligy . Podľa toho budeme pristupovať k play off.Každopádne ten herný rytmus by nám mohol vyhovovať. Utorkové zápas namiesto toho, aby sa len trénovali na piatok a nedeľu, vítame, "dodal Rulík.

Pražania sa teší na ďalšieho švajčiarskeho súpera, v skupine vyradili Servette Ženeva. "Zürich je ešte o triedu vyššie. Dlhodobo patrí k top mančaftům švajčiarskej ligy a v tíme má výborné cudzinca so skúsenosťami z NHL, "povedal tréner Sparty Josef Jandač.

Proti Sparte by navyše mal nastúpiť talentovaný americký útočník Auston Matthews, pravdepodobná jednotka budúceho draftu zámorskej NHL . "Išli sme z druhého koša, takže bolo zrejmé, že dostaneme silného súpera. Chceme ale uspieť, "podotkol Jandač.

Na ďalšej konfrontácii so severským hokejom sa chystajú v Třin ci.Oceláři už hrali s tímami z Nórska a Fínska, teraz ich čaká švédskej HV 71. "Je to veľmi silný tím, ale tešíme sa na to. Severania sú nepríjemní. Príprava pre nás začína dneškom, stiahneme si ich zápasy a pripravíme sa, "povedal kouč Jiří Kalous.

Vítkovice sa stretnú s Tappara Tampere a tréner Jakub Petr súpera považuje za favorita série. "Jednoznačne nás čaká ťažký súper, možno aj favorit celej tohtoročnej sezóny. Očakávame tradičné prvky fínskeho hokeja, predovšetkým veľa dobre korčuliarsky vybavený tím.Bude to veľmi ťažké, ale chceme ísť ďalej, takže musíme Tappara poraziť, aj keď sa jedná o historicky najúspešnejší klub vo Fínsku, "uviedol Petr.

Na sever Európy poletí aj Liberec, ktorý v základnej skupine dvakrát prehral sa Skelleftea a teraz ho čaká ďalší švédsky klub Linköping, ktorý pred rokom v play off vyradil Spartu.

"Severského tímy v súťaži s� � všetky veľmi silné. V príprave porazil Linköping napríklad Skelleftea 6: 0, čo je zápas, ktorý sme zhodou okolností mali spracovaný na videu. Avšak aj my sme odohrali sa Skelleftea dobrá zápasu a verím, že môžeme cez Linköping prejsť, "uviedol tréner Filip PESANTE. Kombinácia extraligy a Ligy majstrov pre Tigrov vraj nebude problém. "Pripravovali sme sa na neho a tešíme sa.Verím, že to zvládneme, "povedal.

Do druhého ročníka obnovenej súťaže vstupovalo po polovici augusta zo 48 tímov v 16 základných skupinách celkom šesť zástupcov českého hokeja. Cestu do vyraďovacej fázy si nedokázali prekliesniť len Pardubice.

Prvý ročník bol vo svojej záverečnej fáze úplne v réžii Švédska a Fínska, ktoré mali vo štvrťfinále po štyroch kluboch. Prvenstvo obhajuje Lulea, ktorá vo švédskom finále zdolala Frölunda.