pátek 21. července 2017

Predať, alebo počkať? Zložité rozhodovanie Sparty v kauze Kadeřábek

Kadeřábek chce zo Sparty prestúpiť. Dvadsaťtri má najvyšší čas. Je vo forme, je oň veľký záujem. A tiež za neho bundesligový klub ponúka výborné peniaze. Podľa zákulisných informácií je ochotný zaplatiť okolo sto miliónov korún. Vyššiu cenu už Kadeřábek zrejme mať nebude.

"Hráčov, zvlášť obrancov, za ktoré je niekto ochotný zaplatiť takú sumu, v Česku veľa stavky online nie je. Možno okrem Kadeřábka vôbec nikto, "poznamenáva Zelenka.

Lenže potom je tu druhý pohľad. Hoffenheim by síce poslal za Kadeřábka adekvátne peniaze, Sparta ale za pravého obrancu nemá adekvátnu náhradu. Preto váha.

"To je práve ono, keby malo za neho niekoho pripraveného, ​​tak ho pustí.On je typo m hráča, ktorý by sa v Nemecku presadil a ďalej sa rozvíjal, "poznamenáva Jiří Novotný, bývalý dlhoročný sparťanský obranca.

Kadeřábek je pre ňu absolútne kľúčovým hráčom. Z pozície pravého obrancu patrí k ofenzívnym ťahúňom, pripravuje aj strieľa góly.

"Chápem Spartu, že sa ťažko rozhoduje. Zbavila by sa tak nadštandardného hráča. Ale tiež je jediným, ktorý je v tejto chvíli predajný, "upozorňuje Zelenka.

Sparta by rada Kadeřábka udržala aspoň na kvalifikáciu o Ligu majstrov. S ním by v 3. predkole proti Šachťoru, CSKA, Bruggám, Ajaxu či Monaku bola predsa len silnejšia, hoci aj tak je šanca na postup malá.

Lenže Hoffenheim čakať nechce.Navyše je jasné, že ak sa Sparta do Ligy majstrov opäť nedostane, tak Kadeřábková cena pôjde dole.

A spoliehať na to, že kvalifikáciou klub po jedenástich rokoch konečne prejde, je značné riziko vzhľadom na to, ako kv alitné súperovi Spartu čakajú.

"Chcel by som prestúpiť do bundesligy. Neviem, či to vyjde, ale je to teraz môj najbližší cieľ. Viem, že po mne nesiahnu Dortmund, Bayern Mníchov alebo Wolfsburg. To sú kluby, ktoré hľadajú hráča inde, nie v Sparte, "hovorí Kadeřábek.

" S tým, aby som odišiel až po kvalifikácii, nesúhlasil Hoffenheim. Kam sa to posunulo teraz, neviem. V poslednej dobe som to moc neriešil a sústredil som sa na záver ligy.Navyše už moc nezáleží na mne - ja do Hoffenheimu chcem, ale musí sa dohodnúť kluby, "podotýka český reprezentant.

Sparťania s uvoľnením hráča váhali vlani v prípade Jozefa Hušbauer. Stredný stavkovanie online záložník mal životnú formu, v slovenskej lige dal osemnásť gólov a bol jej najlepším strelcom. Lenže vedenie klubu ho do zahraničia nepustilo, do Ligy majstrov mužstvo nepostúpilo a Hušbauer sa zranil.

Cagliari nakoniec vo svojom záujme zotrvalo až do zimy, lenže vzalo si ho len na hosťovaní, čiže za menšie peniaze než by na Letnú putovali o pol roka skôr. Hušbauer sa nepresadil, tím z talianskej ligy zostúpil a teraz by sa český stredopoliar mal vrátiť späť.

Ak by Sparta na predaj Kadeřábka predsa len pristúpila, ponúka sa niekoľko možností, ako ho nahradiť.V Dukle pravidelne nastupoval ruský bek Vjačeslav Karavajev, ktorý hosťoval z CSKA Moskva. Pred pár dňami mu bolo dvadsať a patril k objavom posledného ligového ročníka. Otázkou je, ako by to bolo s jeho uvoľnením z CSKA, kam sa vracia.


To Ondřej Čelůstka je voľným hráčom, skončil v druholigovom Norimbergu. Dvadsaťpäťročný obranca so skúsenosťami z talianskej, tureckej a anglickej najvyššej súťaže za Trabzonspor nastupoval aj v Lige majstrov. Má štart aj za reprezentáciu.

A tajný tip je Lukáš Masopust. Jablonec ho síce v zime kúpil z Jihlavy, ale reprezentant do 21 rokov bol na jar skôr náhradníkom a v konkurencii Jána Kopic hrával sporadicky. Je síce krajným záložníkom, ale pred týždňom vo finále pohára nastúpil na pozíciu pravého obrancu.A rovnakou cestou si prešiel práve Kadeřábek. V lige začínal ako záložník, ale v Sparte ho postupne preškolil na obrancu.

stavky