čtvrtek 20. července 2017

Proti hradu Loket už buráca motory. Cairoliho vyradilo zranenie

Snáď všetci českí motokros priaznivci sa od jari tešili do Lokťa na dlho očakávaný súboj medzi svetovými borci, ako je Talian Antonio Cairoli (stroj KTM) a americký pilot Ryan Villopoto (KAW).

K motokrosu však bohužiaľ patrí zranenia, ktoré americkú hviezdu pre tento rok nadobro vyradilo z ďalších bojov.

z počiatku tohtoročného šampionátu to ale vyzeralo nádejne, jazdcov v kráľovskej triede MXGP oproti vlaňajšku pribudlo a po dvoch odjazdených podnikoch sa konečne pretekalo, a to nielen o vedúce pozície, ale zaujímavé boje prebiehali aj o ďalšie umiestnenia.

Veľkú maródku prvej elitnej päťky favoritov bohužiaľ odštartoval práve Američan Villopoto, potom sa pridal Belgičan Clement Desalle (SUZ) a veľký šok pripravil nemeckým priaznivco m svojim pádom s následkom zranenia na domácej dráhe tiež Maximilian Nagl (HUS).Tiež Cairoli na domácom podniku v Taliansku havaroval a v podstate od tej doby jazdí s poranenou rukou, uprostred týždňa navyše oznámil, že nebude pretekať do doby, než bude zdravotne v poriadku. Výborný Francúz Gautier Paulin (HON) už tiež tento rok zaznamenal jeden výpadok a tak z pozadia rázne vystúpil jeho krajan, tento rok nováčik v MXGP, Romain Febvre (YAM).

Po zranení favoritov sa chopil žezla a v posledných veľkých cenách podáva naozaj skvelé výkony.


Potom je tu ešte rýchly Rus Evgeny Bobryshev (HON), ale ten nemá tak konštantné výsledky. Ďalej sú tu motokrosárov, ktorí sú síce veľa kvalitnej, ale už je tento rok tiež limitovalo zranenie (Horebeek, Strijbos, Frossard) a z tohto dôvodu nabrali výraz nú bodovú stratu.Podľa posledných správ je už v poriadku nemecký pretekár Max Nagl a v Lokti nebude chýbať.

Z popredných českých reprezentantov sa v triede MXGP bohužiaľ nikto neobjaví, čo je samozrejme škoda. Pred domácim publikom sa tak nebude môcť ukázať Filip Neugebauer, jede nemecký národný majstráku, ani Martin Michek, neprihlásil sa.

Vo štartovej listine loketského závodu MXGP je 37 mien.

v MX2 idú aj Česi

v triede MX2 dominuje podobne ako vlani, kým si nezlomil nohu, s veľkou prevahou holandský talent Jeffrey Herlings (KTM), ale bohužiaľ aj tento rok dvakrát havaroval a teda kvôli zraneniu opäť ponúkol šancu svojim súperom. Preto na seba mohol upozorniť ďalšie mladík, Slovinec Tim Gajser (HON).Jeho sebavedomie ide v poslednej dobe veľa hore a výsledky sa právom dostavujú. Potom je tu šťastlivec z minuloročnej sezóny, úra dujúci majster sveta Francúz Jordi Tixier (KAW), draví Švajčiari Valentin Guillod a Jeremy Seewer, ale prekvapiť môžu aj ďalšie nováčikovia, ako napríklad "šťuka" sezóny Lotyš Pauls Jonass (KTM).

Rozhodne je v tejto kategórii situácie veľa vyrovnaná a diváci sa v Lokti môžu tešiť na dramatické súboje. V štartovej listine je 37 jazdcov a medzi nimi dvaja Česi. V tejto triede bude reprezentovať súčasná česká jednotka triedy MX2 Martin Krč (SZA Racing, KTM), ktorý ku svojej premiére povedal: "Do Lokťa sa veľmi teším! Bude to pre mňa veľká skúsenosť, nikdy predtým som v seniorskom Majstrovstvá sveta neštartoval.Mojím cieľom je zájsť čo najlepšie a prežiť tento závod v zdraví. "

Ďalším českým zástupcom bude Jonáš Nedvěd (KTM, Orion-RS Petrol Tím), deviaty jazdec MMČR triedy MX2 po troch odjazdených pretekoch a tento rok debutujúci reprezentant v seriáli majstrovstiev Európy triedy Open, k de drží priebežnú desiatu priečku.

bet365

Ženy o titul

Ženský svetový motokros (WMX) má v Lokti finálový podnik, bude sa tu teda rozhodovať o tohtoročný motokrosové kráľovnej. Talianska šampiónka posledných troch rokov Kiara Fontanes (YAM) mohutne doťahuje bodovú stratu na prvú priečku, na ktorej je momentálne výborná Livia Lancelot z Francúzska (KAW). Tá má pred poslednými dvoma jazdami k dobru už iba dva body.Talianka totiž posledné preteky v Nemecku jasne ovládla a chce tohtoročný titul za každú cenu opäť urvat pre seba. Cez víkend uvidíme, ako tento zaujímavý boj nakoniec dopadne. Štartová listina triedy WMX má celkom 41 pretekárok.

Do tejto spoločnosti sú prihlásené aj tri slovenské zástupkyne. Barbora Laňková (24 rokov, SUZ 250 ccm, v MMČR priebežné 2. miesto, Action Racing T eam), Kristýna Vítková (18 rokov, KTM 250 ccm, v MMČR priebežne štvrtá, HT Group Racing Team) a Viktória Kellerová (18 rokov, YAM 250 ccm, v MMČR momentálne siedma, Yamaha Čepelák Racing).

Európske šampionáty

"MS som už síce skôr jazdila, ale dve sezóny som v tomto šampionáte vynechala, takže neviem, čo môžem očakávať za výsledok.Určite si ale chcem preteky pred domácim publikom užiť. Lakeť je sviatok motokrosu a doma je skrátka doma, tak by som toho chcela využiť ", hovorí pred pretekmi Barbora Laňková.

V európskom zápolení triedy EMX 300 (2T) je na čele priebežnej klasifikácie po štyroch odjazdených podnikoch Belgičan Jacky Martens (HUS), ktorý sa o vedenie preťahuje s Talianom Marcom Maddiim (KTM). Áno, jedná sa o zvučné meno z 80. rokov, kedy jeho otec Corrado vtedy bojoval o titul svetového šampióna.

Na Loketský štartove j listine je tridsať mien vrátane Dušana DRDA a Petra Bartoša. Slovenský reprezentant Dušan Drdaj (YAM, Mňuk Racing Team) sa tento rok rozhodol bet365 stavky štartovať práve v tomto seriáli. Zatiaľ mu patrí dvadsiatich šiestich pozície, najlepšie svoj výkon podal v Taliansku, kde v prvej runde došiel šiesty.Do bojov o európskej body zasiahne aj skúsený harcovník Petr Bartoš (KTM, Orion-RS Petrol Racing). Petr tento rok vedie ME, ale v inej kategórii - Open a tá má svoje vyvrcholenie až v septembri v Slovinsku. K svojej jednorazové účasti v Lokti hovorí:

"Tristovky sú pre mňa finančne dostupnejšie, preto som sa takto nakoniec rozhodol. Pôvodne som tu ani štartovať nemal, lebo v pláne bolo finále ME v Bielorusku, ale preteky boli na poslednú chvíľu zrušené a preložené na nový termín do Slovinska.Lakeť je moja obľúbená dráha, chcem zažiť dobrú a tmosféru a tiež sa predviesť domácim fanúšikom. "

bet 365 not4bbtext "id =" - severská-nadvlády "> Severská nadvláda

V kategórii štvortaktných EMX 150 vládnu pretekári severských krajín, konkrétne po troch pretekoch zo šiestich je lídrom Fin E. Weckman (HON), za ním potom figurujú bet365 bonus dvaja zástupcovia Švédska A. Larsen (HON) a T. Edberg (HON). Táto trieda bude v Lokti bez slovenskej účasti. Do tejto doby bodovalo Tridsaťjeden účastníkov a všetci sedlajú motocykle značky Honda a všetci sa tiež v Lokti predstaví.

bet365 mobil